Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.02.2020

12 тис грн за перереєстрацію сільськогосподарської техніки – на Полтавщині викрили інспектора Держпродспоживслужби (ФОТО)

Прокуратура Полтавщини спільно з СБУ та Нацполіцією викрили провідного інспектора одного з відділів Головного управління Держпродспоживслужби в області після отримання від громадянина другої частини неправомірної вигоди – 3 тис. грн. Першу на суму 9 тис. грн посадовець одержав на початку лютого цього року.

За версією слідства, до службової особи звернувся житель Полтавської області з проханням перереєструвати сільськогосподарську техніку. Під час розмови з’ясувалося, що «вирішення» цього питання буде коштувати 12 тис. грн.

Наразі інспектор повідомлений про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дії з використанням наданого їй службового становища, поєднане з вимаганням). Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Прес-служба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 2026