Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.02.2020

Прокуратура здійснює процесуальне керівництво у 5 кримінальних провадженнях через події у Нових Санжарах

За процесуального керівництва органів прокуратури Полтавської області Нацполіція здійснює досудове розслідування у 5-ти кримінальних провадженнях за фактами порушень громадського порядку під час мітингу, що відбувся у смт Нові Санжари Полтавської області 20 лютого 2020 року. Наразі вилучені речові докази, призначені експертизи, допитуються учасники акції та свідки. 

Так, у вказаному населеному пункті відбулася акція протесту громадян через розміщення людей, евакуйованих з м. Ухань Китайської Народної Республіки, на обсервацію в медичний центр Національної гвардії України «Нові Санжари».

За даними слідства, попри запевнення, що мітинг є мирним, його учасники блокували в’їзди на територію селища, перешкоджали роботі правоохоронних органів і нищили майно.

Досудове розслідування у вказаних провадженнях триває за ч. 1 ст. 279 (блокування транспортних комунікацій шляхом влаштування перешкод); ст. 293 (групове порушення громадського порядку); ч. 2 ст. 345 (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків); ч. 1 ст. 294 (організація масових заворушень, що супроводжувалися підпалами, знищенням майна, а також активна участь у масових заворушеннях); ч. 2 ст. 161 (умисні дії, спрямовані на розпалювання ненависті, поєднані з погрозами) Кримінального кодексу України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Прес-служба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 2639