Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.02.2020

Прокурор Полтавської області поінформував громадськість про результати роботи на сесії Полтавської обласної ради (ФОТО)

Відповідно до ст. 6 Закону України «Про прокуратуру» 28 лютого 2020 року прокурор Полтавської області Ярослав Голинський поінформував громадськість про результати діяльності на відкритому пленарному засіданні тридцять першої сесії Полтавської обласної ради сьомого скликання.

Ярослав Голинський розповів, що в органах прокуратури триває реформа, основна мета якої – відновлення довіри суспільства.

Окрім цього, він наголосив на пріоритетах у роботі, серед яких протидія: корупційним кримінальним правопорушенням та легалізація доходів, одержаних внаслідок їх вчинення; злочинам, скоєним організованими групами та злочинними організаціями; правопорушенням у сфері обігу наркотичних засобів; екології; надрокористування; грального бізнесу; земельних правовідносин тощо.

Також прокурор поінформував про результати роботи органів прокуратури за минулий рік та початок нинішнього. Зокрема, у 2019 році відбулося зниження рівня злочинності на 10%. Задокументовано понад 200 фактів збуту наркотиків, припинена діяльність 2 нарколабораторій.  

На пріоритетних напрямах до суду направлено 24 обвинувальних акти про корупційні правопорушення, 31 – у бюджетній сфері та 15 – щодо  земельних правовідносин.

Загалом прокурори здійснювали процесуальне керівництво у більш ніж 81 тисячі кримінальних проваджень.

Ярослав Голинський навів конкретні приклади та відповів на запитання депутатів.

 

Прес-служба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 2771