Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.03.2020

Судитимуть сільського голову та підприємця, підозрюваних у заволодінні понад 280 тис грн місцевого бюджету

Миргородська місцева прокуратура направила до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно голови однієї із сільських рад району та фізичної особи-підприємця, підозрюваних у заволодінні понад 280 тис. грн з місцевого бюджету. Також із метою відшкодування завданої шкоди прокуратура пред’явила до цих осіб цивільний позов.

За версією слідства, службовець уклав із підприємцем 5 договорів підряду про проведення у селі поточного ремонту доріг. Знаючи, що роботи виконані не в повному обсязі та неякісно, сільський голова підписав і скріпив печаткою завідомо неправдиві офіційні документи (акти приймання виконаних будівельних робіт та платіжні доручення), у результаті чого була  завищена вартість виконаних робіт, а сільській раді заподіяна шкода на вищезгадану суму.

Дії обох осіб кваліфіковані за ч. 4 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем за попередньою змовою групою осіб, вчинене у великих розмірах) та ч. 1 ст. 366 (складання, виготовлення і видача завідомо неправдивих офіційних документів) КК України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні  злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вина не буде доведена в законному порядку і встановлена обвинувальним вироком суду.

 

Прес-служба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 2443