Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.03.2020

У рамках розслідування кримінального провадження правоохоронці обшукали один із департаментів Полтавської ОДА

Кременчуцька місцева прокуратура спільно з поліцією за оперативного супроводу УСБУ в Полтавській області у рамках розслідування кримінального провадження провели обшуки  в Департаменті будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства Полтавської ОДА, офісних приміщеннях підрядників та за місцем проживання одного з працівників департаменту. Виявлені та вилучені оригінали документів первинного бухгалтерського обліку, до яких, імовірно, внесені недостовірні відомості щодо обсягів та вартості виконаних робіт.      

За версією слідства, замовник та підрядники можуть бути причетними до привласнення та розтрати бюджетних коштів на сотні тисяч гривень, виділених на капітальний ремонт загальноосвітнього навчального закладу, розташованого у Кременчуцькому районі, шляхом завищення вартості та обсягів виконаних будівельних робіт.

Досудове розслідування триває за ч. 3 ст. 191 КК України (привласнення та розтрата бюджетних коштів, вчинені за попередньою змовою групою осіб). У кримінальному провадженні призначена комплексна будівельно-технічна та економічна експертиза, за висновками якої буде встановлена точна сума збитків.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вина не буде доведена в законному порядку і встановлена обвинувальним вироком суду.

 

Прес-служба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 2475