Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.03.2020

Правоохоронці припинили незаконне виготовлення алкоголю – вартість вилученої «продукції» становить понад 850 тис грн (ФОТО)

Прокуратура Полтавщини спільно з податковою міліцією Полтавської та Дніпропетровської областей на території останньої припинили діяльність осіб, які займалися незаконним виготовленням та реалізацією алкогольних напоїв елітних брендів без марок акцизного збору. Під час обшуків вилучили обладнання для масового виробництва лікеро-горілчаних виробів (насоси, труби, лічильники, пластикові ємності тощо), 1200 літрів спиртової сировини, 820 літрів лікеро-горілчаних виробів. Загальна вартість вилученої «продукції» становить понад 850 тис. грн.

За версією слідства, алкогольні напої виготовляли, змішуючи етиловий спирт із водою та додаючи харчові барвники і ароматизатори. Продавали на території Полтавської, Дніпропетровської та Київської областей через  Інтернет-сайти та кілька каналів месенджера «Тelegram». Доставка клієнтам здійснювалася через одну з відомих поштових мереж, а оплата – грошовими переказами через поштові відділення або на банківські картки.

  

Досудове розслідування триває за ч. ч. 1, 3 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів, що становлять загрозу для життя і здоров’я людей).

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вина не буде доведена в законному порядку і встановлена обвинувальним вироком суду.

 

Прес-служба прокуратури
Полтавської області

 

 

 

кількість переглядів: 2577