Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.03.2020

Законність видобутку піску у Кременчуцькому районі перевірять у рамках кримінальних проваджень

Кременчуцька місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у двох кримінальних провадженнях за фактами порушення встановлених правил охорони надр (ч. 1 ст. 240 КК України).

За даними слідства, 13 березня цього року неподалік с. Чикалівка Кременчуцького району працівники поліції виявили кількох осіб, які видобували та вивозили пісок і ґрунт. Під час огляду місця події правоохоронці вилучили 2 автомобілі марки «КрАЗ» та екскаватор.

Цього ж дня під час патрулювання р. Дніпро поблизу с. Кривуші Кременчуцького району поліцейські виявили особу, яка також видобувала пісок. Робота проводилася без дозвільних документів на незареєстрованому плавзасобі, на якому був встановлений насос.

Наразі у кримінальних провадженнях тривають досудові розслідування. До суду направлені клопотання про накладення арештів на вилучене майно.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вина не буде доведена в законному порядку і встановлена обвинувальним вироком суду.


Прес-служба прокуратури

Полтавської області
кількість переглядів: 2294