Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.04.2020

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно членів організованої злочинної групи, від дій яких постраждали 10 осіб

Прокуратура Полтавської області направила до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно членів організованої злочинної групи, підозрюваних у розбійних нападах та вимаганнях.

Досудовим розслідуванням встановлено, що організував групу 20-річний раніше судимий полтавець. До її складу входили ще 2 жителів обласного центру. Молодики нападали на водіїв таксі, яких викликали, перехожих, які не могли чинити активного опору. У безлюдних місцях, погрожуючи фізичною силою, вони вимагали і забирали гроші та інше майно. Окрім цього, змушували оформлювати online-кредити, знімати через банкомати та віддавати їм готівку. У справі – 10 потерпілих.

Дії зловмисників кваліфіковані за ч. 4 ст. 187 (розбій) та ч. ч. 2, 4 ст. 189 (вимагання), вчинені організованою групою, КК України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вина не буде доведена в законному порядку і встановлена обвинувальним вироком суду.


Прес-служба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 2213