Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.04.2020

Затриманого прокурора взяли під варту з можливістю внесення 1 млн 51 тис грн застави

Октябрський районний суд м. Полтава обрав запобіжний захід прокурору Дніпропетровської місцевої прокуратури, затриманому 23 квітня 2020 року під час одержання 7 тисяч доларів США неправомірної вигоди. Правоохоронця триматимуть під вартою із можливістю внесення застави у сумі 1 млн 51 тис грн. Також прокурора відсторонено від займаної посади.

За даними слідства, прокурор вимагав та одержав 7 тисяч доларів США. За «винагороду» він обіцяв громадянці вплинути на прийняття службовими особами одного з відділень поліції Головного управління Нацполіції в Дніпропетровській області рішення про закриття кримінального провадження.

Затриманому 24 квітня 2020 року повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднаному з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України).

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Полтавської області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 2239