Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.04.2020

Полтавця, який підозрюється у спричиненні тяжкого тілесного ушкодження, взяли під варту

Полтавська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 121 КК України (умисне тяжке  тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння).

У рамках розслідування повідомлений про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого вищевказаною статтею, раніше судимий за крадіжку полтавець. Окрім цього, за принципової позиції процесуального керівника чоловіку обраний запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення застави.

За даними слідства, вночі 19 квітня цього року, в одному з підземних переходів обласного центру між двома чоловіками виникла суперечка, в ході якої підозрюваний із пістолета вистрілив у потерпілого, спричинивши останньому тяжкі тілесні ушкодження (кульові поранення живота та інших частин тіла). Після цього зловмисник утік. Свідком події стала продавчиня магазину, яка й викликала працівників поліції.  

Досудове розслідування триває. У кримінальному провадженні призначена судово-медична експертиза. 

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вина не буде доведена в законному порядку і встановлена обвинувальним вироком суду.

 

Прес-служба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 2250