Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.04.2020

У Горішніх Плавнях затримали осіб, підозрюваних у незаконному позбавленні волі людей (ФОТО)

Кременчуцька місцева прокуратура спільно з поліцією затримали двох жителів м. Горішні Плавні (33-річного чоловіка і 57-річну жінку) та повідомили їм про підозру за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі людини, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч. 2 ст. 149 (передача людини іншій особі з метою її трудової експлуатації, вчинена повторно за попередньою змовою групою осіб) КК України.  

За версією слідства, підозрювані під видом надання допомоги особам, які опинилися в складних життєвих обставинах, шляхом обману (обіцяючи кращі соціальні умови) вербували людей та передавали їх іншим особам з метою трудової експлуатації.

Окрім цього, встановлено, що учасники групи взимку 2019 року в м. Горішні Плавні незаконно утримували в будинку чоловіка та здійснювали на нього психологічний тиск, вимагаючи віддати або відпрацювати 8 тис. грн неіснуючого боргу.

Досудове розслідування триває. Вирішується питання про обрання затриманим запобіжних заходів.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вина не буде доведена в законному порядку і встановлена обвинувальним вироком суду.

 

Прес-служба прокуратури
Полтавської області

 

кількість переглядів: 2492