Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.05.2020

Депутата Полтавської райради затримано після одержанння 160 тис дол США неправомірної вигоди (ФОТО)

За процесуального керівництва прокуратури Полтавської області Нацполіцією та СБУ затримано депутата Полтавської районної ради після одержання 160 тис дол США неправомірної вигоди.


 
За версією слідства, депутат, за попередньою змовою з двома особами, отримав від жителя Полтавщини гроші за вплив на прийняття рішення посадовцями Держгеокадастру в області про видачу 50 дозволів на виготовлення проектів землеустрою на земельні ділянки загальною площею майже 100 га.

На даний час за місцем проживання та роботи осіб, у їхніх автомобілях та в адміністративній будівлі Головного управління Держгеокадастру в Полтавській області проводять обшуки.

Досудове розслідування триває за ч. 3 ст. 369-2 КК України (вимагання та отримання неправомірної вигоди для себе та третіх осіб за прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави). Вирішується питання про повідомлення затриманому та іншим особам про підозру. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вина не буде доведена в законному порядку і встановлена обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 2716