Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.05.2020

Завдяки послідовній роботі прокуратури незаконну споруду у центрі Полтави демонтовано (ФОТО)

Відстоявши свою позицію у судах двох інстанцій, з метою реального поновлення інтересів держави прокуратура звернулася до Полтавської міської ради з листом про необхідність вжиття заходів щодо демонтажу протиправно розміщеної підприємцем тимчасової споруди у центрі міста.  За результатами розгляду Інспекція по контролю за благоустроєм, екологічним та санітарним станом виконавчого комітету Полтавської міської ради видала особі припис про демонтаж споруди за свій рахунок. Однак власник об’єкта не виконав вимоги у встановлений термін. Наслідком цього стало прийняття комісією з розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території м. Полтава рішення про демонтаж.

  

Нагадаємо, прокуратура встановила, що рішенням Полтавської міської ради від 25 листопада 2014 року земельну ділянку комунальної власності, що знаходиться у центрі міста, надали у користування підприємцю з порушенням вимог Земельного кодексу України (без проведення земельних торгів).

Договір особистого строкового земельного сервітуту, укладений на виконання вказаного рішення, не був зареєстрований у встановленому законом порядку. Тимчасова споруда, яку підприємець розмістив на земельній ділянці, мала більшу площу, ніж дозволено Положенням про розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території м. Полтава, та знаходилася у межах «червоних ліній». Розташування вказаної споруди не погоджувалося з органами Національної поліції.

З метою оскарження незаконних рішень органу місцевого самоврядування прокуратура звернулася до суду з позовом. Полтавський окружний та Другий апеляційний адміністративні суди визнали заявлені вимоги обґрунтованими.

Таким чином, завдяки прокуратурі незаконно встановлена споруда у центрі Полтави демонтована.

 

Пресслужба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 2399