Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.05.2020

Підприємця із Миргорода судитимуть за збут незаконно виготовленої алкогольної продукції

Прокуратура Полтавської області затвердила та направила до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно фізичної особи-підприємця із Миргорода за ч. 1ст. 204 (незаконне придбання з метою збуту, зберігання із цією метою, а також збут незаконно виготовленої алкогольної продукції) та ч. 1 ст. 199 (зберігання і придбання марок акцизного податку з метою використання при продажу товарів) КК України.

За даними слідства, підприємець зберігав, а потім продавав через магазини в Миргороді алкогольну продукцію різних виробників із підробленими марками акцизного податку. Відповідно до висновків експертів, вони не відповідали аналогічним маркам, які перебувають в офіційному обігу, а напої – вимогам ДСТУ.

Реалізацію фальсифікованих алкогольних напоїв правоохоронці Полтавщини припинили у січні цього року. Із незаконного обігу було вилучено понад 11,5 тис. пляшок лікеро-горілчаних виробів.   

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вина не буде доведена в законному порядку і встановлена обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 2343