Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.06.2020

Обвинувальний акт стосовно адвоката, який за 10 тис дол США запропонував допомогти колезі, направлений до суду

Прокуратура Полтавської області затвердила і направила до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно адвоката, підозрюваного у вимаганні та одержанні 10 тис. доларів США неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 369-2 КК України).   

За даними слідства, адвокат дізнався, що його колега отримав свідоцтво про право на зайняття адвокатською діяльністю, не маючи вищої юридичної освіти. Тому він запропонував колезі за гроші вплинути на «потрібних» людей для вирішення питання про не притягнення його до відповідальності та не позбавлення свідоцтва.

Викрили дії адвоката у лютому цього року. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Полтаві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 2181