Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.06.2020

У Горішніх Плавнях двоє державних виконавців підозрюються в одержанні неправомірної вигоди

За процесуального керівництва Горішньоплавнівського відділу Кременчуцької місцевої прокуратури двом державним виконавцям Горішньоплавнівського міського відділу державної виконавчої служби Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) повідомлено про підозри у вимаганні та одержанні службовими особами неправомірної вигоди за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням службового становища, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України).

За версією слідства, посадовці вимагали гроші від боржника за закриття стосовно нього виконавчого провадження. Для передачі коштів вони залучили пособника – колишнього працівника служби, якого після одержання 5 тис. грн затримали правоохоронці. Наразі він знаходиться під цілодобовим домашнім арештом https://pol.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_t=rec&id=274037&fp=10

Такий же запобіжний захід обрали сьогодні, 10 червня, одному з працюючих державних виконавців. Клопотання стосовно іншого направлене до суду. Окрім цього, вирішується питання щодо відсторонення вказаних осіб від посад.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 2495