Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.06.2020

За втручання Кременчуцької місцевої прокуратури територіальній громаді повернуто земельну ділянку вартістю майже 1,5 млн грн

Органи прокуратури Полтавської області продовжують реагувати заходами представницького характеру на порушення вимог земельного законодавства.

Зокрема, Кременчуцька місцева прокуратура направила до суду позовну заяву про визнання незаконним рішення 35 сесії 6 скликання Недогарківської сільської ради, яким затвердили проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею понад 6 га та вартістю майже 1,5 млн грн, розташованої в межах села. А також визнання недійсним договору оренди і повернення цієї землі у комунальну власність.  

Підставою для захисту інтересів держави і громади став установлений прокуратурою факт передачі органом місцевого самоврядування земельної ділянки в оренду жителю Кременчука без проведення земельних торгів.

Під час судового розгляду позову Недогарківська сільська рада й фізична особа погодилися з вимогами і доводами прокуратури та розірвали оспорюваний договір. Окрім цього, орендар повернув земельну ділянку в комунальну власність, у зв’язку із чим  суд закрив у справі провадження.

  

Пресслужба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 2298