Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.06.2020

У кримінальному процесі починає діяти інститут кримінальних проступків (ІНФОГРАФІКА)

У середу, 1 липня 2020 року, набувають чинності зміни до законодавства: у кримінальному процесі починає діяти інститут кримінальних проступків.

У переддень нововведень у прокуратурі Полтавської області у режимі відеоконференції відбувся семінар на тему: «Особливості процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про кримінальні проступки».

Зокрема, зазначалося, що до кримінальних проступків законодавцем віднесено понад 100 складів кримінальних правопорушень. Серед них найбільш поширені: некваліфіковані крадіжки, шахрайства, спричинення легких тілесних ушкоджень, зберігання наркотичних засобів без мети збуту, хуліганство, підробка документів тощо.

За вчинення проступку Кримінальним кодексом України передбачене основне покарання у виді штрафу в розмірі не більше трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або інше покарання, не пов’язане з позбавленням волі.

Досудове розслідування кримінальних проступків здійснюватиметься у формі дізнання.                                                              

Законодавством передбачені досить стислі, у порівнянні з досудовим слідством, строки розслідування та проведення окремих слідчих (процесуальних) дій.


 

Пресслужба прокуратури
Полтавської області

 
кількість переглядів: 2886