Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.07.2020

У Кременчуці судитимуть колишню бухгалтерку виконкому міськради, дії якої спричинили понад 2,7 млн грн збитків

За процесуального керівництва Кременчуцької місцевої прокуратури дії колишньої головної бухгалтерки виконавчого комітету Кременчуцької міської ради перекваліфіковані. Наприкінці червня їй повідомили остаточну підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем за попередньою змовою з особою, матеріали щодо якої виділені в окреме провадження (ч. 3 ст. 191 КК України), та видачі завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 1 ст. 366 КК України). Наразі обвинувальний акт направлений до суду.    

За даними слідства, підозрювана, знаючи, що її підлегла готувала відомості по зарплаті, в які вносила недостовірні дані, підписувала їх та передавала для нарахування коштів на карткові рахунки. Як наслідок, із червня 2016 по липень 2018 року обоє жінок отримали заробітну плату з перевищенням розміру премій та надбавок за вислугу років і досягнення у праці. Згідно з висновком експерта, громадським інтересам в особі виконавчого комітету Кременчуцької міськради було завдано матеріальну шкоду на понад 2 млн 700 тис грн.   

Досудове розслідування здійснював Кременчуцький відділ поліції Головного управління Нацполіції в Полтавській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 2391