Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.07.2020

Розбійний напад на автомобіль «Укрпошти»: зброя та понад 2 млн грн знайдені, а підозрювані – під вартою (ФОТО)

За принципової позиції прокуратури Полтавської області трьох підозрюваних у розбійному нападі на автомобіль «Укрпошти» та замаху на умисне вбивство працівників цього підприємства слідчий суддя Октябрського районного суду Полтави 11 липня 2020 року взяв під варту без права внесення застави. На такому ж запобіжному заході прокурор наполягатиме і для четвертого затриманого.  

За версією слідства, особи ретельно готувалися до злочину. Вибуховий пристрій був закладений в автомобіль підприємства заздалегідь.

Наразі правоохоронці знайшли транспортний засіб, на якому, ймовірно, пересувалися чоловіки, а на дачі одного із затриманих – викрадену табельну зброю охоронця та більше 2 млн грн, ще понад 250 тис. грн віддав родич підозрюваного. Як припускають слідчі, це частина коштів, привласнених під час розбою.

  

Нагадаємо, автомобіль національного оператора поштового зв’язку України «Укрпошта» підірвали 7 липня 2020 року поблизу с. Тишки Лубенського району. Унаслідок нападу 2 людей отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості, а з авто зникли понад 2,75 млн грн. Через 3 дні після злочину особи були встановлені. Їм повідомлено про підозру у розбійному нападі, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, спрямованому на заволодіння майном в особливо великих розмірах, та замаху на умисне вбивство двох осіб, скоєному за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів (ч. 4 ст. 187, ч. 2 ст. 15, п. п. 1, 6, 12 ч. 2 ст. 115 КК України) - попередня кваліфікація.

Досудове розслідування триває. Його здійснює слідче управління Головного управління Нацполіції в Полтавській області за процесуального керівництва прокуратури.

  

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

  

Пресслужба прокуратури
Полтавської області

 

кількість переглядів: 3640