Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.07.2020

Двох жителів Кременчуцького району судитимуть за пропозиції надати патрульним неправомірні вигоди

Кременчуцька місцева прокуратура затвердила і направила до суду для розгляду по суті обвинувальні акти стосовно 2 жителів Кременчуцького району за ч. 1 ст. 369 КК України (пропозиція службовій особі надати їх неправомірну вигоду, за вчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує таку вигоду, будь-якої дії з використанням службового становища).

За даними слідства, 28 травня 2020 року одного з водіїв за порушення правил дорожнього руху зупинили патрульні. Під час перевірки документів правоохоронці помітили у чоловіка характерні ознаки алкогольного сп’яніння. Щоб уникнути адміністративної відповідальності, водій запропонував патрульному 20 тис. грн. Останній відмовився і повідомив про виявлене кримінальне правопорушення на лінію «102».

В аналогічному злочині, скоєному 2 червня, обвинувачується й інша особа. Лише сума пропонованої неправомірної вигоди в цьому випадку становила 200 дол. США.         

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вина не буде доведена в законному порядку і встановлена обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба прокуратури
Полтавської області

 

кількість переглядів: 2442