Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.07.2020

За апеляційними скаргами прокуратури двом державним виконавцям, підозрюваним в одержанні неправомірної вигоди, змінені запобіжні заходи

Горішньоплавнівський відділ Кременчуцької місцевої прокуратури оскаржив рішення місцевого суду щодо обрання запобіжних заходів двом державним виконавцям Горішньоплавнівського міського відділу державної виконавчої служби Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми), які підозрюються в одержанні неправомірної вигоди. Полтавським апеляційним судом ухвали суду першої інстанції скасовані, а зазначеним особам замість домашнього арешту обрані запобіжні заходи у виді тримання під вартою з можливістю кожному внести 42 тис. грн застави, що у 8 разів перевищує суму хабара. 

Нагадаємо, за версією слідства, посадовці вимагали 5 тис. грн від боржника за закриття стосовно нього виконавчого провадження. Для передачі коштів вони залучили пособника – колишнього працівника служби, якого після отримання грошей затримали правоохоронці.

Державним виконавцям повідомлено про підозри за ч. ч. 3, 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 368 КК України (співучасть у виді організації та пособництва в одержанні службовою особою пропозиції, обіцянки неправомірної вигоди за вчинення чи невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням службового становища, за попередньою змовою групою осіб). За клопотаннями слідчого поліції, погодженими з прокурором, виконавці відсторонені від своїх посад.

Досудове розслідування триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури
Полтавської області

 

кількість переглядів: 1870