Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.07.2020

Затримали полтавця, який за неправомірну вигоду пообіцяв допомогти оформити групу інвалідності (ФОТО)

У вівторок, 21 липня 2020 року, прокуратура Полтавської області спільно з поліцією за оперативного супроводу СБУ затримали жителя Полтави після одержання 22 тис. грн неправомірної вигоди. Це друга частина коштів, отриманих полтавцем. Першу на суму 10 тис. грн правоохоронці задокументували наприкінці січня цього року.

За версією слідства, за 32 тис. грн затриманий пообіцяв громадянину допомогти з оформленням групи інвалідності в одній із медико-соціальних експертних комісій області.

Наразі особі повідомлено про підозру в пособництві одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе та третьої особи за вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням службового становища, за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368 КК України). Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває.

Примітка:   відповідно  до  ст. 62  Конституції  України  особа  вважається невинуватою  у  вчиненні  злочину  і  не  може  бути  піддана  кримінальному покаранню, доки її вина не буде доведена в законному порядку і встановлена обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 2428