Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.07.2020

Захоплення у заручники правоохоронців на Полтавщині - працює оперативний штаб (ФОТО)

Прокуратура Полтавської області розпочала процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу, посягання на життя працівників правоохоронного органу та захоплення їх як заручників (ч. 1 ст. 263, ст. 348, ст. 349 КК України).

За попередніми даними, на вулиці Остапа Вишні у Полтаві 32-річний місцевий житель, якого правоохоронці намагалися перевірити на причетність до незаконного заволодіння транспортним засобом, погрожуючи гранатою РГД-5, взяв у заручники поліцейського.

Правоохоронцям він висунув вимогу – надати йому автомобіль та можливість безперешкодно виїхати за межі міста.  

Після переговорів чоловік погодився обміняти заручника на іншого поліцейського, з яким поїхав у напрямку Миргорода. На території Миргородського району він вийшов із транспортного засобу та, погрожуючи застосувати гранату, втік у напряму лісопосадки. Заручника звільнено.

Створено оперативний штаб у складі працівників прокуратури Полтавської області, Головного управління Нацполіції та управління СБУ в області. Вживаються усі необхідні заходи для затримання особи.

Досудове розслідування триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба прокуратури
Полтавської області

 
кількість переглядів: 2746