Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.07.2020

Обвинувальний акт стосовно 2 державних виконавців та експрацівника служби направлений до суду

Горішньоплавнівський відділ Кременчуцької місцевої прокуратури затвердив і направив до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно  двох державних виконавців Горішньоплавнівського міського відділу державної виконавчої служби Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) та колишнього працівника цієї установи. Вони обвинувачуються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 3, 5 ст. 27, ч. 2  ст. 28, ч. 3 ст. 368 КК України (співучасть у виді організації та пособництва в одержанні службовою особою пропозиції, обіцянки неправомірної вигоди за вчинення чи не вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням службового становища, за попередньою змовою групою осіб).

Нагадаємо, за версією слідства, посадовці вимагали 5 тис. грн від боржника за закриття стосовно нього виконавчого провадження. Для передачі коштів вони залучили пособника – колишнього працівника служби, якого після отримання грошей затримали правоохоронці.

Як повідомлялося, за клопотаннями слідчого поліції, погодженими з прокурором, наразі виконавці відсторонені від своїх посад.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба прокуратури
Полтавської області

 

кількість переглядів: 2309