Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.07.2020

Колишній виконувачці обов’язків начальника відділу освіти повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем

За процесуального керівництва Глобинського відділу Кобеляцької місцевої прокуратури колишній виконувачці обов’язків начальника відділу освіти виконавчого комітету Глобинської міської ради повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, рішенням сесії Глобинської міської ради плата за харчування учнів початкової школи та 5-11 класів пільгових категорій була затверджена на рівні 15 грн на дитину. Незважаючи на це, підозрювана уклала з фізичною особою-підприємцем договори про послуги, згідно з якими вартість харчування дитини за день значно перевищувала встановлену. Таким чином упродовж 8 місяців на рахунок ФОП незаконно було перераховано понад 670 тис. грн бюджетних коштів, а відділу освіти спричинено збитки на вказану суму, які наразі відшкодовані у повному обсязі.

Досудове розслідування триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вина не буде доведена в законному порядку і встановлена обвинувальним вироком суду.


Пресслужба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 2389