Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.08.2020

Колишня бухгалтерка та її колега підозрюються у спричиненні Кременчуцькій міськраді понад 2,7 млн грн збитків

За процесуального керівництва Кременчуцької місцевої прокуратури колишній бухгалтерці виконавчого комітету Кременчуцької міської ради повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем за попередньою змовою з особою, матеріали стосовно якої виділені в окреме провадження, вчиненому повторно, та видачі  завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 3 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, підозрювана за попередньою змовою з головною бухгалтеркою виконавчого комітету готувала та надавала на підпис останній відомості по заробітній платі, в які вносила недостовірні дані. У подальшому, використовуючи свій електронний цифровий підпис, вона перераховувала кошти з казначейського рахунку міськради на свій картковий рахунок та рахунок колеги. Як наслідок, із червня 2016 по липень 2018 року обоє жінок отримали заробітну плату з перевищенням розміру премій та надбавок за вислугу років і досягнення у праці. Згідно з висновком експерта, громадським інтересам в особі виконавчого комітету Кременчуцької міської ради було завдано матеріальну шкоду на понад 2 млн 700 тис. грн. 

Наразі жінку оголошено у розшук. Окрім цього, Автозаводський районний суд задовольнив клопотання слідчого, погоджене з прокурором, щодо затримання підозрюваної з метою приводу її до суду для обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, обвинувальний акт щодо головної бухгалтерки направлений до суду для розгляду по суті.  

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вина не буде доведена в законному порядку і встановлена обвинувальним вироком суду.


Пресслужба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 2619