Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.08.2020

Прокуратура Полтавщини попередила незаконне надання у користування понад 140 га землі

З метою захисту інтересів держави прокуратура Полтавської області вступила у господарську справу на стороні Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області та територіальної громади Сергіївської сільської ради Гадяцького району і попередила незаконне надання у користування 144 га землі.

До відповідачів із позовом про визнання укладеними 5 додаткових угод із метою поновлення договорів оренди земельних ділянок звернулося приватне товариство. Свої вимоги воно мотивувало тим, що як орендар має переважне право на укладення договору оренди землі на новий строк після закінчення терміну дії попереднього документа. Проте прокуратура заперечувала проти задоволення позову, вважаючи переважне право позивача на поновлення договору оренди припиненим. Оскільки Законом України «Про оренду землі» визначено, що у разі недосягнення домовленості щодо орендної плати та інших істотних умов договору переважне право орендаря на укладення договору оренди землі припиняється.

Господарський суд Полтавської області погодився з доводами прокуратури і відмовив товариству у задоволенні позовних вимог.

Довідково: відповідно до ч. 3 ст. 53 Господарського процесуального кодексу України прокурор може вступити за своєю ініціативою у справу, провадження у якій відкрито за позовом іншої особи, до початку розгляду справи по суті.


Пресслужба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 2055