Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.08.2020

За вказівкою прокуратури 4 засуджених, незаконно поміщених у дисциплінарний ізолятор, звільнили, а винну особу притягнули до відповідальності

Під час перевірки в Божковській виправній колонії (№ 16) прокурори встановили, що у дисциплінарному ізоляторі установи перебувають 4 засуджених за порушення режиму тримання. Проте відповідно до чинного законодавства в ДІЗО строком до однієї доби мають право поміщати осіб, які створюють серйозну загрозу порядку в установі. Підставою для поміщення є постанова, винесена начальником установи виконання покарань на час проведення службового розслідування. Вказані особи конфліктну ситуацію не створювали, у стані алкогольного чи  наркотичного сп’яніння не перебували. До того ж відповідної постанови начальника колонії не було.
Тож на вимогу прокуратури засуджених негайно звільнили з ізолятора. Окрім цього, на виконання вказівки, направленої в колонію, черговий помічник начальника установи, з вини якого були допущені порушення вимог законодавства, притягнутий до дисциплінарної відповідальності. 

 

Пресслужба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 2106