Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.08.2020

На Полтавщині затримали працівника поліції та студента вишу через продаж інформації з обмеженим доступом

Прокуратура Полтавської області спільно з Департаментом внутрішньої безпеки Нацполіції України та Територіальним управлінням ДБР, розташованого у Полтаві, затримали працівника Кременчуцького районного відділу поліції та студента місцевого вишу. Їм повідомлено про підозру у несанкціонованому збуті та копіюванні інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в автоматизованих системах, що призвело до її витоку, вчинене особою, яка має право доступу до такої інформації, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 361-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

За даними слідства, студент через одну із соціальних мереж підшукав замовника та за гроші передав йому інформацію, яку поліцейський сфотографував із монітора свого службового комп’ютера на мобільний телефон і надіслав спільнику.

Досудове розслідування триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 2123