Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.08.2020

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно 2 неповнолітніх вихованців центру соціально-психологічної реабілітації

Полтавська місцева прокуратура затвердила і направила до суду для розгляду по суті обвинувальний акт за ч. 2 ст. 15 п. п. 2, 12 ч. 2 ст. 115 КК України (закінчений замах на умисне вбивство малолітньої дитини, вчинений за попередньою змовою групою осіб) стосовно двох неповнолітніх вихованців комунального закладу «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей» Полтавської обласної ради.

За даними слідства, наприкінці березня 2020 року, вночі, у присутності  інших дітей 14-річний вихованець закладу побив та почав душити рукою 7-річного хлопчика. Потім він спонукав до скоєння злочину 17-річного юнака, який витягнув дерев’яну полицю з тумби, поклав її на шию малолітнього і почав тиснути. Коли у потерпілого почалася кровотеча і він втратив свідомість, один із співучасників дозволив свідку повідомити персонал закладу про вчинене.

Наразі обоє підозрюваних перебувають під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом неналежного виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей працівниками центру (ч. 1 ст. 137 КК України) триває.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 1933