Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.10.2020

Довічне позбавлення волі – прокуратура підтримала публічне обвинувачення стосовно кременчуківця, який підпалив свою дружину

Кременчуцька місцева прокуратура підтримала публічне обвинувачення стосовно кременчуківця та довела його вину в умисному вбивстві своєї дружини, вчиненому з особливою жорстокістю та способом, небезпечним для життя багатьох осіб, а також у носінні холодної зброї без передбаченого законом дозволу (п. п. 4. 5 ч. 2 ст. 115 та ч. 2 ст. 263 КК України). Вироком Крюківського районного суду Кременчука особу засуджено до довічного позбавлення волі.

Нагадаємо, 4 червня 2020 року чоловік прийшов у магазин, де працювала його дружина, облив її легкозаймистою речовиною і підпалив. Згідно з висновком судово-медичної експертизи, потерпіла отримала термічні опіки 70-79% поверхні тіла, які виявилися несумісними із життям. Мотивом такого вчинку стало бажання жінки офіційно розлучитися. Враховуючи, що крамниця знаходиться на першому поверсі житлового будинку, зловмисник створив небезпеку й для інших людей.

Під час огляду місця події із сумки обвинуваченого правоохоронці вилучили ніж, який, відповідно до висновку експерта, є холодною зброєю.

Примітка: вирок суду першої інстанції може бути оскаржений до апеляційного суду протягом 30 днів.    


Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 2206