Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.11.2020

Скарги одинадцятирічної дитини на дії вітчима перевірять під час досудового розслідування

Відповідно до повідомлень, розміщених у засобах масової інформації, встановлено, що у дитячій міській клінічній лікарні перебуває 11-річний хлопчик, який втік із дому та по завершенню лікування відмовився повертатися в родинне середовище через систематичні побої вітчима.

За результатами оцінки оприлюдненої інформації та на підставі заяви бабусі малолітнього в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено  відомості за ч. 1 ст. 125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Полтавським районним відділенням поліції Полтавського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області за процесуального керівництва Полтавської місцевої прокуратури.

Стан досудового розслідування Полтавською обласною прокуратурою взято на контроль.  

Під час процесуального керівництва прокуратурою надаватиметься оцінка діям та бездіяльності батьків малолітнього хлопчика, службових осіб територіальних підрозділів служб у справах дітей, органів поліції та загальноосвітньої школи, де навчається дитина. 

До з’ясування обставин вчинення насильства в сім’ї хлопчик  залишатиметься в лікарні. У подальшому вирішуватиметься питання про його влаштування у сім’ю бабусі.


Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури  
кількість переглядів: 2097