Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.11.2020

Учасників організованої групи судитимуть за виготовлення та продаж фальсифікату під виглядом відомих торгових марок

Полтавською обласною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно трьох жителів Дніпропетровщини за незаконне придбання, зберігання, транспортування та збут незаконно виготовлених алкогольних напоїв, вчинених у складі організованої групи (ч. ч. 2, 3 ст. 27,  ч. 3 ст. 28, ч. ч. 1, 2 ст. 204 КК України).

За даними слідства, обвинувачені, не будучи суб’єктами підприємницької діяльності, не маючи відповідних дозволів і ліцензій щодо обігу підакцизних товарів, на території Дніпропетровської області організували та здійснювали виробництво контрафактної підакцизної алкогольної продукції.

Зловмисники з використанням спеціального обладнання шляхом змішування спирту із водопровідною водою, а також есенціями, ароматизаторами, харчовими добавками виготовляли спиртовмісні суміші, які у подальшому  розливали у поліетиленові ємності (бегінбокси) та пакували у картонні коробки з поліграфічними зображеннями й реквізитами відомих торгових марок: «Metaxa», «Jim Beam», «Finlandia» тощо. Реалізовували фальсифікат через Інтернет та мобільні мессенджери на території 13 областей України. 

Припинено діяльність групи податковою міліцією Головних управлінь Державної фіскальної служби в Полтавській та Дніпропетровській областях за процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури у вересні цього року.

Під час обшуків у нежитлових приміщеннях, де здійснювалося незаконне виробництво, за місцем проживання осіб вилучено пластикові пляшки зі спиртовмісною рідиною загальним об’ємом майже 2,5 тис. л, тетрапаки з понад 800 л алкогольних напоїв, що не відповідали вимогам державних стандартів, ємності з різноманітними добавками, обладнання для виготовлення лікеро-горілчаних напоїв тощо.                

Обвинувальний акт по суті розглядатиме Довгинцівський районний суд м. Кривий Ріг Дніпропетровської області.


Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
 
кількість переглядів: 1942