Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.12.2020

Завдяки вжитим прокуратурою заходам поновлено право особи з інвалідністю на участь у справі захисника

Наприкінці жовтня цього року за поданням Лубенського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Полтавській області Лубенським міськрайонним судом 44-річному місцевому жителю скасовано звільнення від покарання з випробуванням. За неналежне виконання  обов’язків, покладених на нього судом, як на особу, звільнену від відбування покарання з випробуванням, суд ухвалив направити засудженого в місця позбавлення волі для відбування призначеного покарання у виді 3 років позбавлення волі за вчинену крадіжку.

Проте прокуратурою встановлено, що чоловік є особою з обмеженими фізичними можливостями, які завадили йому належним чином виконувати покладені на нього обов’язки. Також судом першої інстанції допущено істотне порушення вимог кримінального процесуального закону в частині обов’язкової участі захисника у справі.

Реагуючи на порушення, Полтавська обласна прокуратура оскаржила ухвалу Лубенського міськрайонного суду. Полтавський апеляційний суд погодився з доводами прокуратури та направив справу до суду першої інстанції на новий розгляд.   

Примітка: відповідно до ст. 52 КПК України участь захисника є обов’язковою у кримінальному провадженні щодо осіб, які внаслідок психічних чи фізичних вад не здатні повною мірою реалізувати свої права.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури   
кількість переглядів: 1693