Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.01.2021

Харківським апеляційним судом залишено без змін вирок двом зловмисникам за скоєння 16 епізодів злочинів

За принципової позиції прокурорів Полтавської обласної прокуратури ухвалою Харківського апеляційного суду від 26 січня цього року залишено без змін вирок Полтавського районного суду, постановлений 18 листопада 2019 року стосовно двох жителів Полтавської області.

За даними слідства, у травні 2016 року вночі в одному із сіл Зіньківського району чоловіки розбили віконне скло і проникли в оселю місцевого подружжя, яке жорстоко побили. З метою подолання опору один із нападників вистрілив із травматичної зброї в голову жінки. Продовжуючи свої злочинні дії, зловмисники зв’язали господарів і викрали з будинку гроші, мобільні телефони та банківську картку, на рахунку якої знаходилися кошти. У подальшому спільники відімкнули гараж, заволоділи автомобілем та  втекли з місця події.

Унаслідок розбою потерпілі отримали тяжкі тілесні ушкодження, від яких чоловік невдовзі помер.

Під час досудового розслідування встановлено причетність осіб ще до кількох корисливих злочинів, скоєних упродовж травня-липня 2016 року на території Полтавської та Харківської областей, а саме: заволодінь транспортними засобами, крадіжок з автомобілів, магазинів, шахрайства, грабежу, розбійного нападу – загалом у матеріалах справи 16 епізодів злочинів. 

Вироком суду першої інстанції спільників визнано винними та засуджено до 15 років і 6 місяців та 15 років позбавлення волі відповідно.

Не погоджуючись із призначеним покаранням, обвинуваченими та їхніми  адвокатами вказане рішення оскаржено в апеляційному порядку. Заслухавши доводи сторін обвинувачення та захисту, Харківським апеляційним судом апеляційні скарги останньої залишено без задоволення.

Засуджені відбуватимуть покарання за шістьма статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 121, ч. 2 ст. 185, ч. 2 ст. 186, ч. 2 ст. 190, ч. ч. 2, 3, 4 ст. 187, ч. ч. 2, 3 ст. 289 (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого; крадіжка, грабіж, шахрайство, вчинені повторно, за попередньою змовою групою осіб; розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаний із проникненням у житло, із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень особою, яка раніше вчинила розбій; незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб, поєднане з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров’я потерпілого, з проникненням у приміщення).


Пресслужба Полтавської

обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1721