Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.02.2021

Підполковнику податкової міліції Харківщини та його спільнику, підозрюваним в одержанні 20 тис дол США, обрано запобіжні заходи

Полтавською обласною прокуратурою здійснюється нагляд за додержанням законів у формі процесуального керівництва досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні стосовно працівника оперативного управління Головного управління Державної фіскальної служби у Харківській області та посередника. Наразі спільникам повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди у великому розмірі, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України), та ухвалами слідчого судді Октябрського районного суду Полтави обрано запобіжні заходи: працівнику податкової – тримання під вартою з визначенням розміру застави на суму майже 1 млн грн, посереднику – нічний домашній арешт із застосуванням електронного засобу контролю. Також до вказаного суду направлено клопотання про відсторонення податківця від посади.

Нагадаємо, за даними слідства, підполковник податкової міліції, діючи через посередника, вимагав і отримав від приватного підприємця 20 тис. доларів США за вирішення питання про закриття кримінального провадження та повернення вилученого майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводить слідче управління територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві. 


Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1550