Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.02.2021

Під головуванням керівника Полтавської обласної прокуратури Антона Столітнього відбулася оперативна нарада з обговорення підсумків роботи органів обласної прокуратури за 2020 рік

У четвер, 4 лютого, під головуванням керівника Полтавської обласної прокуратури Антона Столітнього проведено оперативну нараду з обговорення підсумків роботи органів обласної прокуратури у минулому році, а також визначення пріоритетів та основних завдань на наступний період.

У нараді взяли участь перший заступник і заступники керівника обласної прокуратури, керівники самостійних структурних підрозділів обласної прокуратури, керівники місцевих прокуратур, їх перші заступники та заступники, окремі прокурори місцевих прокуратур.

Розпочинаючи роботу наради, Антон Столітній зазначив, що минулого року діяльність прокурорів здійснювалася в умовах законодавчих змін і процесу системного реформування національної прокуратури.

Кардинально змінилися підходи до кадрової політики, стандарти професійної поведінки прокурорів і система оцінювання якості їх роботи.

Підвищено ефективність координації діяльності правоохоронних органів у сфері протидії злочинності, спрямовано її на досягнення реального захисту прав громадян та інтересів держави. Як результат, порівняно з 2019 роком спостерігається зниження рівня злочинності на 19 %, у тому числі особливо тяжких і тяжких кримінальних правопорушень – на 23 % і 5 % відповідно.

Збільшено кількість переданих до суду обвинувальних актів, що перебували у провадженні слідчих підрозділів поліції, у тому числі у сфері протидії кримінальним правопорушенням із ознаками корупції (на 70,8 %) та у земельній сфері (на 87 %).

Посилено протидію організованій злочинності. Припинено протиправну діяльність 22 організованих груп, з яких до суду скеровано обвинувальні акти щодо 17 таких членів груп.

Покращено результативність представницької діяльності на захист інтересів держави. Прокурорами пред’явлено позовних заяв на загальну суму 1,1 млрд грн. Забезпечено високий рівень виконання судових рішень, постановлених за позовами прокурорів. Із 526 млн грн, що підлягали стягненню, реально стягнуто 88,4 % або 465 млн грн.

На нараді керівник обласної прокуратури наголосив, серед інших актуальних питань, про потребу активізації захисту інтересів держави в суді з питань державної та комунальної власності, у бюджетній сфері і у сфері охорони навколишнього природного середовища.

Учасників наради зорієнтовано зосередити увагу органів правопорядку на кримінально-правовій оцінці законності формування тарифів на житлово-комунальні послуги.

Основними пріоритетами у діяльності органів обласної прокуратури на 2021 рік, із урахуванням специфіки та стану законності у регіоні, окрім передбачених Офісом Генерального прокурора, зокрема охорони природних ресурсів, визначено протидію та забезпечення ефективного досудового розслідування кримінальних правопорушень у сферах: незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів і прекурсорів; протидію дитячій злочинності та хабарництву.

Підбиваючи підсумки, очільник прокуратури зажадав від учасників наради і підпорядкованих прокурорів підвищення ефективності та результативності реалізації конституційних функцій органів обласної прокуратури, активізації роботи на всіх напрямах, системного забезпечення узгоджених дій правоохоронних органів, відшкодування завданих збитків державі та відновлення довіри суспільства до прокуратури.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

                                                                                                      

 

кількість переглядів: 1396