Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.02.2021

За принципової позиції прокуратури задоволено позовні заяви про повернення у власність держави незаконно відчужених земельних ділянок загальною вартістю понад 1 млн грн

Полтавським районним судом задоволено дві позовні заяви Полтавської місцевої прокуратури про визнання незаконними і скасування наказів Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області та повернення у власність держави земельних ділянок загальною вартістю понад 1 млн грн.

Прокуратурою встановлено, що Головне управління Держгеокадастру у Полтавській області надало двом жителям Полтави у приватну власність для індивідуального садівництва земельні ділянки, розташовані в заплаві та водоохоронній зоні річки Коломак. Використання цієї землі у подальшому могло призвести до потрапляння у ґрунтові води хімікатів, інших шкідливих речовин та спричинити пересихання річки.

Прокуратурою у суді доведено підстави представництва інтересів держави та незаконність рішень територіального органу виконавчої влади.

Наразі у Полтавському районному суді на розгляді перебуває 84 позовні заяви Полтавської місцевої прокуратури з аналогічних питань.

До відома: відповідно до ст. 80 Водного кодексу України з метою охорони водності малих річок забороняється надання земельних ділянок у заплавах річок під будь-яке будівництво, а також для садівництва та городництва.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1642