Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.03.2021

На Полтавщині прокуратурою пред’явлено позов про повернення державі земельної ділянки водного фонду вартістю майже 173 млн грн

Кременчуцькою місцевою прокуратурою до Господарського суду Полтавської області пред’явлено позовну заяву про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки водного фонду площею понад 340 га вартістю майже 173 млн грн та повернення її у державну власність.

Прокуратурою встановлено, що у 2010 році між Кременчуцькою районною державною адміністрацією та місцевим товариством укладено договір оренди, згідно з яким вказану земельну ділянку, розташовану за межами населеного пункту Келебердянської сільської ради, надано в оренду товариству на 20 років для рибогосподарських потреб. Однак районна державна адміністрація не мала права розпоряджатися земельною ділянкою, вказані повноваження Земельним кодексом України віднесено до компетенції обласних державних адміністрацій.

З метою відновлення порушених інтересів держави прокуратура звернулася до суду. Наразі Господарським судом Полтавської області відкрито провадження у справі.

 

Пресслужба Полтавської

обласної прокуратури

 

     

 

кількість переглядів: 1939