Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.03.2021

Рішеннями двох судових інстанцій товариство зобов’язано сплатити до місцевого бюджету майже 140 тис грн боргу за оренду землі

Постановою Східного апеляційного господарського суду залишено без змін рішення Господарського суду Полтавської області, яким задоволено позовну заяву Лубенської місцевої прокуратури до сільськогосподарського товариства «Прогрес» про стягнення майже 140 тис. грн заборгованості з орендної плати.

Прокуратурою встановлено, що всупереч вимогам договору оренди, укладеного між Гребінківською районною державною адміністрацією та товариством, останнє упродовж 2018-2019 років не сплачувало орендну плату за користування земельною ділянкою площею понад 146 га, розташованою на території району. З метою відновлення порушених інтересів держави прокуратура звернулася до суду з позовом.

Рішенням місцевого господарського суду, з яким погодилася апеляційна інстанція, товариство зобов’язано сплатити заборгованість.

До відома: договір оренди землі – це договір, за яким орендодавець зобов’язаний за плату передати орендареві земельну ділянку у володіння і користування на певний строк, а орендар – використовувати земельну ділянку відповідно до умов договору та вимог земельного законодавства.

Орендна плата за землю – це платіж, який орендар вносить орендодавцеві за користування земельною ділянкою згідно з договором оренди землі.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
 
кількість переглядів: 2002