Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.03.2021

Зловживання повноваженнями спричинило понад 900 тис грн збитків – на Полтавщині судитимуть директора місцевого товариства

Лубенською місцевою прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно директора товариства, якому інкримінують зловживання повноваженнями, що спричинило тяжкі наслідки, та службове підроблення (ч. 2 ст. 364-1, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, директор надавав вказівки підлеглим працівникам про внесення до розрахунків видатків на відшкодування витрат, пов’язаних із наданням пільг, завідомо неправдивих відомостей щодо надання послуг із вивезення побутових відходів 180 громадянам, які відносяться до пільгових категорій населення. Вказані розрахунки він щомісячно подавав до Управління соціального захисту населення виконавчого комітету Лубенської міської ради для отримання компенсації за послуги, які фактично не надавались. Унаслідок таких дій упродовж лютого 2017 - жовтня 2019 років управління перерахувало товариству понад 900 тис. грн.

Під час досудового розслідування прокуратурою до обвинуваченого пред’явлено цивільний позов з метою відшкодування збитків, завданих місцевому бюджету.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 2296