Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.03.2021

Штраф, конфіскація, стягнення судових витрат – полтавця притягнуто до відповідальності за незаконне придбання та збут тютюнових виробів

Вироком Ленінського районного суду Полтави затверджено угоду про визнання винуватості, укладену між процесуальним керівником у кримінальному провадженні та 38-річним жителем Полтави, обвинуваченим у незаконному придбанні, зберіганні, транспортуванні з метою збуту, а також  збуті незаконно виготовлених тютюнових виробів (ч. 1 ст. 204 КК України).

Упродовж березня-квітня минулого року чоловік, не будучи суб’єктом підприємницької діяльності, не маючи відповідних дозволів та ліцензій,  придбав під видом інших товарів (побутових речей, взуття) незаконно виготовлені тютюнові вироби, які у подальшому реалізовував зацікавленим особам.

Під час обшуків, проведених співробітниками Управління Служби безпеки України в Полтавській області за процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури, в гаражах, орендованих полтавцем, виявлено та вилучено понад 100 тис. пачок цигарок відомих торгових марок, що за висновком експертизи не відповідають вимогам, встановленим в Україні.   

За скоєне вироком суду чоловіку призначено узгоджене сторонами покарання у виді штрафу у розмірі 5 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 85 тис. грн, з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів. Окрім цього, у дохід держави конфісковано 14,5 тис. грн і 200 дол. США, отримані обвинуваченим від продажу тютюнових виробів, та стягнуто понад 100 тис. грн судових витрат.


Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1908