Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.03.2021

Жителя Кременчука покарано за вчинення домашнього насильства стосовно колишньої дружини

Кременчуцькою прокуратурою в Автозаводському районному суді Кременчука підтримано публічне обвинувачення стосовно 49-річного місцевого жителя за вчинення домашнього насильства щодо колишньої дружини та нанесення тілесних ушкоджень неповнолітньому.      

Після розлучення колишнє подружжя проживало в одній квартирі. Чоловік, систематично перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння,  ображав свою колишню дружину, влаштовуючи сварки з використанням нецензурної лексики, погрожуючи та вчиняючи стосовно жінки фізичне насильство, за що тричі притягувався до адміністративної відповідальності, передбаченої ч. ч. 1, 2 ст. 173-2 КУпАП.

Під час чергової сімейної сварки 14-річний син потерпілої заступився за матір. Унаслідок виниклого конфлікту вітчим наніс неповнолітньому пасинку тілесні ушкодження.

Указані дії особи правоохоронцями кваліфіковано за ст. 126-1, ч. 1 ст. 125 КК України (домашнє насильство та умисне легке тілесне ушкодження).

Вироком суду зловмиснику призначено покарання у виді 240 годин громадських робіт.

До відома: громадські роботи – це кримінальне покарання, що полягає у виконанні засудженим у вільний від роботи чи навчання час безоплатних суспільно корисних робіт, вид яких визначають органи місцевого самоврядування.

Громадські роботи встановлюються на строк від шістдесяти до двохсот сорока годин і відбуваються не більш як чотири години на день.


Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 2082