Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.03.2021

Загибель працівниці комунального підприємства – у рамках розслідування кримінального провадження голові Полтавської обласної ради направлено лист

Слідчим відділом Полтавського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області за процесуального керівництва Полтавської окружної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення вимог законодавства про охорону праці та службової недбалості, що спричинили тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 271, ч. 2 ст. 367 КК України).

Однією з імовірних причин зупинки колектору, утворення просідання ґрунту, що спричинило порожнину (провал), в якій загинула працівниця комунального підприємства, є неякісне ущільнення зворотної засипки траншеї при влаштуванні колектору та витоки з водонесучих комунікацій. Водночас дієвих заходів як на відновлення пошкодженої мережі, так і на попередження аналогічних аварійних ситуацій до цього часу не вжито. Як наслідок, на цій ділянці продовжується руйнування каналізаційної мережі та систематичне просідання ґрунту з подальшим утворенням нових провалів.

У рамках досудового розслідування з урахуванням інформації, здобутої під час слідства та оприлюдненої у засобах масової інформації, керівником Полтавської обласної прокуратури та начальником Головного управління Національної поліції в Полтавській області голові Полтавської обласної ради направлено лист про вжиття заходів до забезпечення належної роботи Комунального підприємства Полтавської обласної ради «Полтававодоканал» щодо утримання каналізаційної мережі міста Полтави. 

У листі йдеться про необхідність:

вжиття вичерпних заходів для встановлення причин утворення провалу на ділянці каналізаційної мережі на вул. 23 Вересня, 13 у м. Полтава, у тому числі проведення необхідних земельних робіт;

за результатами встановлення причин аварії на вказаній ділянці,  організації виконання робіт, спрямованих на подолання наслідків аварії та відновлення роботи каналізаційного колектору;

розробки та вжиття дієвих заходів до систематичного інспектування та забезпечення належного стану каналізаційної мережі м. Полтава для встановлення ступеня зносу, терміну експлуатації закладених труб, своєчасного виявлення місць потенційних аварій, попередження аварійних ситуацій, які можуть вплинути на утворення провалів.

Нагадаємо, 4 листопада минулого року у Полтаві, на вул. 23 Вересня, 13, під час прибирання території працівниця комунального підприємства впала у провалля на узбіччі дороги. Життя жінки врятувати не вдалося.   


Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури 
кількість переглядів: 1882