Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.03.2021

На координаційній нараді керівників правоохоронних органів Полтавщини обговорено стан протидії умисним вбивствам

У четвер, 25 березня цього року, в Полтавській обласній прокуратурі під головуванням керівника Полтавської обласної прокуратури Антона Столітнього відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів щодо стану протидії умисним вбивствам, іншим тяжким кримінальним правопорушенням проти життя та здоров’я особи, розшуку безвісно зниклих осіб.

У заході взяли участь тимчасово виконувач обов’язків начальника Головного управління Національної поліції в Полтавській області Андрій Гарастюк, керівники окружних прокуратур і начальники територіальних органів поліції.

На нараді обговорено результати роботи по розкриттю та розслідуванню умисних вбивств, інших тяжких кримінальних правопорушень проти життя та здоров’я особи, розшуку безвісно зниклих осіб. Зокрема, звернуто увагу, що торік в області число кримінальних правопорушень проти життя і здоров’я особи зменшилося на 2,7%. Менше вчинено умисних вбивств – на 21,2%, тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілих, – на 20%.

Більшість умисних вбивств та замахів вчинено у побуті, у квартирах і приватних будинках у містах, насамперед Полтаві та Кременчуці.

Третину вбивств скоєно із застосуванням колючо-ріжучих та рублячих знарядь, кожне четверте – шляхом нанесення ударів руками та ногами, кілька  – з вогнепальною зброєю та вибуховими пристроями.

Характеристика середньостатистичного вбивці – чоловік віком близько сорока років, який ніде не працює, під час скоєння злочину перебував у стані алкогольного сп’яніння. 

За результатами координаційної наради її учасниками прийнято постанову, якою передбачено вжиття додаткових заходів щодо підвищення ефективності протидії умисним вбивствам та іншим тяжким кримінальним правопорушенням.


Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1966