Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.03.2021

Прокуратурою пред’явлено позови з метою повернення у комунальну власність земельних ділянок загальною вартістю майже 2 млн грн

Лубенська прокуратура звернулася до Господарського суду Полтавської області в інтересах держави з позовними заявами про розірвання договорів оренди землі, додаткових угод до них, укладених свого часу між Семенівською районною державною адміністрацією та одним із приватних сільськогосподарських підприємств, скасування рішення про державну реєстрацію такого права і повернення у комунальну власність двох земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 140 га вартістю майже 2 млн грн.

Підставою для пред’явлення позовів стали виявлені факти нецільового використання земельних ділянок та порушення природоохоронного режиму використання земель, а саме: розорювання сіножатей і пасовищ для вирощування сільськогосподарських культур.

Довідково: відповідно до ст. 96 Земельного кодексу України землекористувачі зобов’язані забезпечувати використання землі за цільовим призначенням;

відповідно до ст. 37 Закону України «Про охорону земель» з метою охорони родючості ґрунтів на землях сільського призначення може бути обмежена діяльність щодо розорювання сіножатей і пасовищ.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 2250