Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.03.2021

Незаконне виготовлення та збут наркотичних засобів і психотропних речовин – на Полтавщині припинено протиправну діяльність групи осіб (ФОТО)

Полтавською обласною прокуратурою спільно з іншими правоохоронцями викрито групу із 3 осіб, які «спеціалізувалися» на виготовленні та реалізації особливо небезпечних наркотичних засобів та психотропних речовин. 

Установлено, що організував незаконне виготовлення заборонених речовин 32-річний житель Полтавського району за місцем свого проживання. Виготовлену «продукцію» реалізовували шляхом закладок на території Полтави двоє спільників організатора.

Під час обшуків вилучено майже 7 кг особливо небезпечних наркотичних засобів, психотропних речовин їх аналогів та прекурсорів, обладнання для їх виготовлення, зброю, понад 180 тис. грн, 10 мобільних телефонів, сім-карти та банківські картки.

Наразі учасникам групи повідомлено про підозру у незаконному виготовленні, придбанні, зберіганні, перевезенні з метою збуту та збуті психотропних речовин, обіг яких обмежено, вчинених за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах, а також у незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні прекурсорів з метою їх використання для виготовлення психотропних речовин в особливо великих розмірах з метою збуту, вчинених повторно, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 311 КК України).

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється  слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Полтавській області за процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури, оперативний супровід – Управлінням стратегічних розслідувань в Полтавській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Слідчі та процесуальні дії тривають.


Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1779