Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.04.2021

Збитки державному підприємству на понад 980 тис грн – на Полтавщині судитимуть двох осіб (ФОТО)

Полтавською обласною прокуратурою направлено до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно керівника товариства з обмеженою відповідальністю та директора державного підприємства за зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права, службове підроблення та службову недбалість, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364-1, ч. 2 ст. 366, ч. 2 ст. 367 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2019 році керівник товариства та директор державного підприємства уклали договір на постачання врожаю. Після збору зерна кукурудзи та поставку його на елеватор керівник товариства, зловживаючи своїм службовим становищем, вніс до офіційних документів (рахунків-фактури, акта надання послуг) неправдиві відомості про виконані роботи із сушіння зерна кукурудзи, що призвело до заниження залікової ваги кукурудзи врожаю 2019 року на понад 92 тонни. Директор державного підприємства, у свою чергу, не перевіривши обсягів робіт із сушіння кукурудзи, перерахував кошти товариству за фактично не надані послуги.

Унаслідок таких дій товариство незаконно одержало від державного підприємства майже 573 тис. грн та отримало в розпорядження понад 92 тонни зерна кукурудзи вартістю понад 411 тис. грн, а державне підприємство зазнало збитків на загальну суму понад 980 тис. грн.

Наразі керівник товариства відсторонений від посади, директор державного підприємства звільнений із роботи.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося Управлінням Служби безпеки України в Полтавській області. 

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 2055