Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.04.2021

Заступника начальника штабу мотострілкової бригади «Луганської народної республіки» заочно засуджено на 10 років із конфіскацією майна

За публічного обвинувачення Полтавської обласної прокуратури 36-річного уродженця Полтави, а нині жителя Луганської області, визнано  винним у сприянні діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України). Вироком Октябрського районного суду Полтави чоловіка заочно засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.

У ході спеціального досудового розслідування та судового розгляду встановлено, що полтавець вступив до складу 4-ї окремої мотострілкової бригади 2-го армійського корпусу народної міліції так званої «Луганської народної республіки» та упродовж грудня 2015 – лютого 2017 років, перебуваючи на посаді заступника начальника штабу вказаної бригади, забезпечував організацію і контроль бойових чергувань у структурних підрозділах бригади та на блокпостах, розташованих на території Луганської області, проводив інструктажі добових нарядів незаконних збройних формувань тощо.

За участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції у складі не передбачених законом збройних формувань від керівництва терористичної організації «Луганська народна республіка» чоловік отримав нагороди «Защитник отечества» та «Учасник первого парада».

Наразі засуджений переховується на тимчасово окупованій території України і перебуває у розшуку.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося Управлінням Служби безпеки України в Полтавській області. 


Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 2251